woensdag 20 januari 2016

19 dec - 31 dec


Bij het bezoeken van Australie kon een bezoek aan de dierentuin van Steve Irwim, australia zoo niet uitblijven! We zijn hier met Allison heen geweest. Het leuke van deze dierentuin is dat er niet echt kooien zijn. De dieren hebben veel ruimte om in te leven. Ook is het erg interactief, je kon bijvoorbeeld tussen de Kangaroos en koala's lopen en mocht ze met een medewerker erbij aaien. Erg leuke dag, maar dieren in het wild spotten blijft toch leuker! 
De volgende dag zijn we naar Brisbane gegaan, samen met Alison en Alva en hun host (persoon waar ze thuis verblijven via coach surfing) Ali. Leuke dag gehad, naar het modern art museum geweest, gezwommen in de Lagoon (aangelegd strand in de stad) en gegeten bij een foodtruck festival. Helaas was het tijd om afscheid te nemen van onze reisvrienden, maar het is erg waarschijnlijk dat we ze weer zien! 

De volgende dag zijn we zelf nog naar Brisbane geweest om het museum nog verder te bekijken en nog wat geshopt. We hebben gewoon gekampeerd op een parkeerplaats net buiten de stad. 

Kerstavond en 1e kerst zijn we geweest in Byron bay, een leuk surf plaatsje met veel restaurants. Ons kerstmaal was een echt aussie maal met beef ribs die we beiden niet op konden. Bij byron bay hebben we veel dolfijnen gezien. 1e kerst hebben we gegeten met John, een Australische jongen die alleen onderweg was samen met zijn super lieve hond delta! 
De hond vond de curry ook lekker.

De dagen erop veel gewandeld in natuurparken, watervallen, rivieren, bergen en stranden gezien en veel dieren. Op een plek waren we de enige op het strand op wat Kangaroos op een grasveldje naast het strand na. 

We zijn een dag naar the hunter valley geweest, de wijnvelden. Je had ook veel lekker eten zoals kaas en chocolade. Ook nog 2 dagen gewandeld en rondgekeken bij de blue mountains. 
Het werd bijna tijd om de auto helaas in te leveren, dus naar Sydney gedaan en gekampeerd op een parkeerplaats in Manly (suburb van Sydney). Het grappige was, om kampeer plekken te vinden die gratis zijn gebruiken we wikicamps en deze plek stond sinds een paar dagen op wikicamps. S'avonds stond het dus vol met stations, campervans en Campers midden in een woonwijk op een parkeerplaats.. Waar toevallig een sportveld met een douchegebouw bij was. Waarschijnlijk staat er 2 dagen later camping or sleeping in the car not permitted! 
De laatste dag ontmoetten we Renee en Sylvia, twee Nederlanders die naar Australie zijn geëmigreerd. Zo konden we onze gekregen campingspullen zoals bestek, yogamatjes en koelbox weer doorgeven aan ze. Helaas was het de 31e en tijd om de auto in the leveren. 




















Geen opmerkingen:

Een reactie posten