donderdag 21 januari 2016

Sydney!

Daar waren we dan, Sydney! en op tijd voor de spectaculaire vuurwerkshow!
Samen met Rene en Silvia hadden we afgesproken om elkaar te ontmoeten op een plek die zij kenden.
Helaas bleek bij aankomst dat je voor diezelfde plek moest betalen en dus zijn we opzoek gegaan naar een andere plek.
Gewapend met een Esky (Koelbox) vol bier en een fles champagne zijn we met de ferry overgevaren naar een andere plek. Eenmaal aangekomen zagen we een perfecte plek, deze gaf ons uitzicht op de wereldberoemde brug en The Opera House, dus besloten we hier plaats te nemen. We zagen wat agenten zitten en we vroegen hun of het een probleem was om ons aangeschafte alcohol te nuttigen. Het enige wat ze konden zeggen was "don't let the coppers catch you.'' Kortom, aan de zuip! Het is natuurlijk maar 1 keer per jaar oud en nieuw en zo vaak vier je het niet in Sydney!
We zijn er rond 19.00 gaan zitten wat dus inhield dat we het nog even moesten uitzingen voordat de show ging starten. Wel werden we aangenaam verast, er was namelijk een ''Kinder vuurwerkshow' die ze om 9 uur starten. Je staat versteld als je het ziet hoeveel vuurwerk ze dan al de lucht inschieten! Door het lange wachten besloten we even een tukje te doen op het grasveldje tot dat het bijna feest was.
5 voor 12! Champagne in de aanslag! klokslag 12.. Pang!! Het was feest! de knallen waren overal te horen, overal waar je keek was vuurwerk en ondertussen hoopte ik dat ik niemand een kurk in zijn neus had bezorgt. Het was super indrukwekkend! Nog nooit hadden we zoveel vuurwerk gezien en het was prachtig samengesteld. Na lekker te hebben geproost op het nieuwe jaar zijn we terug gegaan naar ons verblijf.

Na het verblijf in het centrum van Sydney zijn we verhuist naar Coogee wat bij Bondi Beach ligt.
Hier mochten we verblijven bij Nena, Lexie en Priscilla en dat was super gezellig! Helaas hebben we Bondi Beach niet gezien. Het regende non-stop en dus bleef het bij bezoeken van attracties en gezellige middagjes binnen zitten kletsen over Australië.

Na Coogee verkasten we naar Newton Space wat erg veel weg had van Hogwarts!
In de vakantie was het een hostel en anders een campus. We sliepen dus op een studenten kamertje.
Tot onze verassing liepen we hier Angie en Breadan tegen het lijf! Deze vrienden leerden we kennen in Cairns en kwamen we ongepland -4000 kilometer later- tegen in Sydney uitgerekend in hetzelfde hostel! Dit was zo bijzonder! We besloten meteen wat te gaan afspreken omdat je dit moment niet kon laten liggen! En dus hebben we de dag erna heel de dag samen rondgehangen in Sydney en onze ervaringen uitgewisseld. Later die dag vertrokken onze vrienden naar Hawaii. Voor ons zat het er ook bijna op in Sydney. Melbourne was onze volgende bestemming daarover later meer!













Geen opmerkingen:

Een reactie posten