vrijdag 12 februari 2016

Melbourne



Na Sydney was Melbourne aan de beurt. We vertrokken met een nachtbus naar onze bestemming. De rit duurde 11 uur! Gelukkig zaten de stoelen lekker en werd er een goeie film gedraaid! Eenmaal aangekomen op het station in Melbourne was ik zo gaar als een aangereden Kangaroo Lysanne daarin tegen, als altijd, deed een vreugde dansje, omdat ze alweer zin had om de stad te verkennen.

Onze accommodatie was net buiten het centrum van Melbourne en was daarom lekker rustig en bijzonder stil. We verbleven Bij John, een bijzonder aardige man die letterlijk aan alles gedacht had. Na een speed meet met John, omdat hij naar zijn werk moest, waren we alleen in het goed voorziene huis. Gezien ik langzaam steeds meer door kreeg dat mijn lichaam niet meer wilde en Lysanne op miraculeuze wijze toch ook wel een beetje moe was, besloten we even te gaan slapen. 
Later in de morgen zijn we naar de stad gegaan. Het openbaar vervoer is wederom in Melbourne goed geregeld. Gelijk al werden onze verwachtingen beaamd. Zoals de mensen die we onderweg al waren tegen gekomen vertelden, “Melbourne is een stad die alles bied. Het is er heel erg hip en iedereen kan er een plek voelen om zich thuis te voelen.’’ 

Het centrum van Melbourne is ontzettend levendig! Straat artiesten bieden je een ruime diversiteit van genres aan van Susan Boyle’s opera tot aan Ozzy Osbourne’s Black Sabbath. Ook zijn er enorm veel eet gelegenheden. Allemaal verstopt tussen de met graffiti gedecoreerde muren. Wij vonden dit met recht intrigerend en zeker toen we hoorden dat het niet illegaal was om de muren onder te kladden met een spuitbus. Je zag dan ook de mooiste projecten! Een straat stond er zelfs om bekend dat het vol zat met graffiti. Je weet niet wat je ziet! Ik bedoel, je weet echt niet wat je ziet, want er schijnt een boodschap achter te schuilen maar het meeste wat ik kon zien was een illusie van passende kleuren, maar dat kan ook aan mij liggen. 

Al snel was het tijd om te gaan denken aan avond eten. We besloten een eigengemaakte Curry te maken voor onszelf en John.
John is een Curry liefhebber in hart en nieren en dus werd het super gewaardeerd, dat het eten klaar stond toen hij thuis kwam. Tijdens het gezamenlijk eten bood John ons een wijntje aan! Daar kan je als liefhebber natuurlijk geen ‘nee’ op zeggen.
Na teveel wijn begonnen onze gesprekken zich te vormen op euro-parlementair niveau en dus was het tijd om te stoppen en onszelf naar bed te verplaatsen. Na al het slapen op de kampeer matjes, slaapzakken, tenten en biologisch gevormde hummus ondergronden voelde het als een zevende hemel om ons lichtelijk getraumatiseerde lichaam weer in een zacht bed te laten zakken.

Een paar dagen later hadden afgesproken om met Kristina Kenney een hapje te gaan eten in de stad. Kristina Kenney hebben we leren kennen in het begin van onze vakantie in Kanchanaburi (succes met het uitspreken) tijdens een geboekt tripje naar bijzonder mooie watervallen. Het was die dag ontzettend warm en benauwd en dus waren we op zoek naar een lekker verkoelend drankje en een plek om in de schaduw te zitten. Eenmaal gevonden, sloeg het weer om! De wind blies als een kind die zijn verjaardagstaart kaarsen probeerde uit te blazen (exclusief consumptie en snot). Gelukkig zaten we goed en droog voor als het zou gaan regenen. Na wat verkoeling zijn we met de tram naar een Foodcourt gegaan. Reuze gezellig! Je kan er over het algemeen goedkoop eten. Er zijn dan ook allerlei lekkernijen! Er trad een live band dat brengt al snel gezelligheid in de tent!
Later hebben we samen gegeten in een Indiaans restaurant waarvan we nooit hadden verwacht dat het ook daadwerkelijk gevestigd was zoals google ons vertelde. Het was namelijk boven een ingang van een soort kantoor gebouw en het zag er twijfelachtig uit, maar zoals je in Azië wel geleerd word, ‘’Ga nooit af op uiterlijke vertoning van restaurants en toko’s.’’ Het smaakte voortreffelijk !


Alweer veel te snel was het weer tijd om te vertrekken, we hebben namelijk een auto gehuurd om ons te banen op The Great Ocean Road!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten