dinsdag 3 november 2015

Dag 1

Na dag gezegd te hebben tegen onze ouders en tot in de treure te hebben gecheckt of we echt alles bij ons hebben is het reizen dan eindelijk begonnen.
We vertrokken vanaf Vlissingen met de auto naar Dusseldorf.
Eenmaal aangekomen op het vliegveld van Dusseldorf hebben we nog even onze laatste Nederlandse hap naar binnen gewerkt. Inchecken konden wel vrijwel meteen dus dat was uitstekend, want dan waren we onze zware backpack ook gelijk kwijt. Rond 20.30 liepen we richting de Gate.

De reis vanaf Dusseldorf naar Abu Dhabi vlogen we met Air Berlin en het vervolg naar Bangkok met Etihad Airways. Onze transfer was heel kort, ongeveer 3 kwartier. Eenmaal aangekomen op Bangkok moesten we door de paspoort controle, wat lekker soepel ging. Eenmaal bepakt met onze backpack gingen we opzoek naar een taxi om naar ons verblijf te rijden. Het was even uitzoeken hoe we een taxi konden bemachtigen want, we zagen alleen taxi’s die voor onze neus werden weg gekaapt. Even later zagen we een lange rij waar kennelijk iedereen een ticket voor een taxi kon halen. Na even te hebben moeten wachten stapten we in onze taxi en reden we richting ons hostel genaamd Old Town Hostel. Het was ongeveer 30 minuten rijden vanaf het vliegveld. Eenmaal aangekomen en onze spullen te hebben gedropt in de kamer zijn we opzoek gegaan naar een eetgelegenheid. Deze vonden we op straat tussen de drukke kraampjes en het verkeer. We gingen opzoek naar een plek waar het druk was, zo konden we namelijk voor onszelf beoordelen of het eten er goed was. De locatie van het eet tentje was gevuld met alle soorten lekkernijen. het zit in China Town en het is er erg druk. In de eerste instantie was er geen plek maar, dat werd al snel opgelost! Na onze bevestigende knik naar een werkneemster werd er vrijwel meteen een tafeltje tevoorschijn getoverd met daarbij 2 krukjes en bestek. De keuze was reuze! 

Na onze maaltijd zijn we terug naar ons hotel gewandeld we waren niet heel erg moe maar stiekem toch wel blij dat we een bed zagen.. Dat reizen hakt er toch wel in natuurlijk.
Morgen gaan we eens plannen wat we gaan doen. Bangkok is heel dynamisch en zit vol met bezienswaardigheden dus, we zullen wel een hoop kilometers maken.



Tot de volgende blog inclusief foto's


Lysanne en Sander

Geen opmerkingen:

Een reactie posten