woensdag 25 november 2015

Ko Lanta

Excuses het is al even geleden sinds onze laatste blog..

Na Ko Phi Phi zijn we via een ferry verder afgezakt in het zuiden. Zo kwamen we aan op het eiland Ko Lanta. Ko Lanta staat bekend om het 'Long Beach' de naam zegt het al. Een enorm lang strand met kalme zee en leuke tentjes waarbij je lekker kan genieten van de zonsondergang. We zijn 4 dagen hier gebleven en hebben het eiland verkend met de scooter. Duiken was behoorlijk prijzig, dus we hebben besloten hiermee te wachten tot Indonesië en evt Australië.. Veel meer dan lekker luieren hebben we op ko lanta niet gedaan dus er is ook niet veel te schrijven. Het eten was wederom weer heerlijk en misschien het beste wat we nu toe gegeten hadden in Thailand. Gele curry, nasi goreng in ananas, massaman curry, tom yum en tom kha. Hopelijk lukt het om dit in Nederland nog eens zelf te maken.. We hebben een erg leuke accommodatie gehad met traditionele bamboe hutjes. Wel brak de douchekop af en liep er een behoorlijk grote salamander langs de muur! Maar goed die eten de muggen op moet je dan maar denken..

Na Ko Lanta zijn we weer met de Ferry naar Aonang gegaan, voor de laatste dagen Thailand, voor nu. In ao nang hebben we Railay beach en phra nang beach bezocht met een lokale longtail boot, je gaat voor nog geen 5 eu op en neer. Hier hebben we een kano gehuurd en rond de eilandjes en kust gekanood. Dit was echt prachtig en beide stranden zijn echt een aanrader om te bezoeken. Parelwit, zacht zand, turquoise kleurige zee en overal de hoge kalksteenrotsen. Ook was het erg schoon in tegenstelling tot ko phi phi. Echt super. De laatste dag in Thailand (23 nov) zijn we s'ochtends naar een grot gereden waar buddha's in stonden. Hieromheen was een boeddistisch centrum geweest waar je als monnik kunt leven. Deze monniken leven zonder bezit, van giften en mogen 2 maaltijden per dag nuttigen (6.00 en 11.00). De rest van de dag bestaat voornamelijk uit mediteren. Echt overal in Thailand kom je monniken tegen en 90% van de Thaise boeddistische mannen heeft wel een aantal maanden in zijn leven als monnik geleefd. Heel bijzonder.

In het centrum had je ook een uitkijkpunt over Krabi. Een grote kalksteenrots met op de top een Boeddha. Om dit punt te bereiken moesten we een trap op van maar liefst 1200 treden!! Tel daar een temperatuur van rond de 30 gr bij op en dan weet je het wel.. ongeveer 12x hebben we gepauzeerd om uit te hijgen. Ook waren de treden behoorlijk hoog en steil af en toe, wat ook het naar beneden lopen niet makkelijk maken. Tijdens het lopen werd lysanne nog belaagd door een aap die op haar tas sprong. Ze zette het op een rennen en de aap ging gelukkig van de tas af. s'middags hebben we lekker bij het zwembad gezeten van onze homestay en de volgende dag ging de vlucht alweer naar de volgende bestemming; Singapore!




















1 opmerking:

  1. Ik weet wel een aantal proefpersonen die dat door jou gemaakte eten in Nederland willen testen. Mooie foto's en zo te zien al genoten en het mooiste moet nog komen bij de aussies. Groetjes Wim vd W (orionis)

    BeantwoordenVerwijderen