zondag 6 december 2015

Singapore

Na een korte vlucht kwamen we dinsdag 24 november aan in Singapore. Je kon ook vanaf krabi met de minibus naar Singapore reizen, alleen dan deed je er 23 uur over. Na onze bagage te hebben gepakt zijn we op zoek gegaan naar de metro om naar de stad te gaan. We hadden een dorm room in een hostel geboekt, een stapelbedje. Dit was nog te betalen in tegenstelling tot een hotelkamer, waar je in Singapore al snel meer dan 100 eu per nacht kwijt bent! Na de spullen te hebben gedropt zijn we een stukje gaan lopen door Chinatown, waar ons hostel staat. Een wijk met veel historische gebouwen en natuurlijk de Chinese winkeltjes voor goud, goedkope kleding en elektronica. Hierna zijn we richting marina bay gelopen en hebben we onderweg lekker Japans gegeten in een food court (eet markt), was heerlijk! Het uitzicht van marina bay is echt prachtig, super skyline. Hier hebben we gekeken naar de lichtjes tot het donker werd. Vervolgens hebben we de metro genomen naar sentosa island, dit is een eiland volgepropt met pretparken, een aquarium, waterpark, uitgaan etc etc. Hier was van alles te doen met kerst. Alleen wij waren vrij laat s'avonds waardoor het al behoorlijk uitgestorven was. Dus we zijn maar terug gegaan naar ons hostel. Onze kamergenoten ontmoet, een jongen die dezelfde nacht al weg ging en een oudere Vietnamese man, die net weg ging om te gaan stappen, hij kwam pas om 7 u thuis!! 

De volgende dag zijn we na een karig ontbijt in het hostel met de metro de stad door gegaan, nationaal museum, little India waar je totaal in een andere wereld bent en uiteindelijk naar Gardens by the bay, een park wat Singapore 1 biljoen dollar heeft gekost!! De locals noemen hun stad vaak fine city, wat betekend dat je voor veel dingen een bekeuring kunt krijgen, bijv eten of drinken in de metro of verschillende openbare gelegenheden, de weg oversteken waar geen zebrapad is. Afval op de grond gooien kost je 500 dollar! 
Gardens by the bay was heel leuk en mooi om te zien met s'avonds een lichtshow. 


De laatste dag zijn we met Chun op pad gegaan, een jongen die we tijdens de reis naar indonesie hadden leren kennen. Dit was erg leuk om te doen en zo zie je ook weer andere delen van de stad! We zijn wat wezen drinken in een skybar en erna traditioneel gaan eten. Sander dacht dat hij kip voorgeschoteld kreeg, maar het bleek kikker te zijn. Verder lekkere dim Sum, beef noodles en nog een paar gerechten waar we de naam niet van weten. Uiteindelijk met de taxi naar het hostel gegaan, de volgende dag vlogen we alweer naar een bekende plek, namelijk Surabaya. 









Geen opmerkingen:

Een reactie posten